Fakta om Belgien

Belgiens har to store etniske grupper. Den nordlige del af landet er kendt som Flandern, er overvejende hollandsktalende, og indbyggerne kaldes flamlændere. Den sydlige del er kendt som Vallonien hvor fransk er det dominerende sprog. Landet grænser op til Holland, Tyskland, Luxembourg og Frankrig. Den vestlige kystslette er fladt landskab og er kendt for gode badestrande. I den østlige del ligger blandt andet Ardennerne et bjergområde som er tæt bevokset med skov.

Hvad skal man se i Belgien ?

Bruxelles er hovedstaden og er EU’s administrative hovedkvarter. Bruxelles er centralt beliggende i Belgien og med nem transport til hele landet. Nogle af højdepunkterne i Bruxelles er på UNESCO verdensarvsliste, Grand Place med de smukt udsmykkede barokke og gotiske huse er en af ​​de smukkeste pladser i Europa. Om vinteren er der et smukt julemarked. Andre kendte seværdigheder i Bruxelles er det kongelige palads, Manneken Pis, Katedralen der blev bygget tilbage i det 15. århundrede.

Antwerpen er Belgiens næststørste by og er kendt som diamantindustriens hovedstad. Antwerpen er en by med mange ansigter med dens blanding af moderne og historiske distrikter. Det middelalderlige distrikt er kendt for den imponerende katedral der er 123 meter høj, de mange cafeer langs de brostensbelagte gader og Rubenshuis, et museum dedikeret til den belgiske maler.

Den nok mest attraktive by i Belgien er den eventyrlige middelalderby Brugge med et netværk af kanaler, brostensbelagte gader og charmerende historiske huse. Tæt på Brugge ligger byen Gent, som i middelalderen var en af ​​de mest magtfulde og rigeste byer i Europa.

For de der er interesseret i historie og de mange europæiske konflikter er Waterloo, hvor Napoleon blev besejret, og slagmarkerne i Flanderen med deres betydning fra Første Verdenskrig alle et besøg værd.

Cityguide

Bruxelles – Europas hovedstad

Visit Bruxelles Bruxelles Video Bruxelles fakta Ud over at være Belgiens hovedstad er Bruxelles også hovedstaden i Den Europæiske Union, primært på grund af byens geografiske placering....

Bruxelles-Capitale

Bruxelles-Capitale Video Fakta om regionen   Andre regioner i Belgien #BruxellesCapitale #Belgique

Vlaanderen

Vlaanderen Video Fakta om regionen   Andre regioner i Belgien #Vlaanderen #Belgique

Wallonne

Wallonne Video Fakta om regionen   Andre regioner i Belgien #Wallonne #Belgique

Godt at vide i Belgien

De største byer i Belgien

Hvad er de største byer i Belgien ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Belgien

Hvornår er helligdage i Belgien ? Se liste med de nationale helligdage i Belgien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Belgien ?

Hvilket sprog taler man i Belgien ?

Trods den lille størrelse er der tre officielle sprog i Belgien: Hollandsk tales i Flandern, fransk tales i Vallonien og tysk tales i den østlige del af landet. De fleste indbyggere, især i Flandern, taler engelsk.

Hvor mange indbyggere har Belgien ?

Det samlede indbyggerantal i Belgien er cirka 11.500.000

Hvad er hovedstaden i Belgien ?

Hovedstaden og den største by i Belgien er Bruxelles

Hvornår kom Belgien i EU ?

Belgien er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1958

Er Belgien med i Schengen ?

Ja, Belgien er med i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Belgien med i NATO ?

Ja, Belgien er med i NATO alliancen siden 24. august 1949

Hvad er klokken i Belgien ?

Belgien har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Belgien ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Belgien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Belgien ?

Belgien har et klima der er typisk for de fleste lande i det nordvestlige Europa. Landets klima er påvirket af Atlanterhavet, men Belgiens lille størrelse betyder, at der er meget lidt variation i klima og temperatur i hele landet. Vinteren plejer at være mild i Belgien, og somrene er varme. Ind imellem kan temperaturen nå 30˚C.

Den travleste tid i Belgien er juli og august, det er også her vejret er bedst. April, maj, september og oktober er gode måneder at besøge Belgien. Her er ikke så mange turister, overnatning samt generelle priser er billigere og byerne er mindre overfyldte. Vinteren i Belgien kan være kold og fugtig.

Er det sikkert at rejse i Belgien ?

Belgien er generelt sikkert selv i de store byer. Belgien har dog som de fleste andre lande problemer med lommetyve i storbyerne. Disse lommetyve ved naturligvis godt hvor turister kommer og derfor skal du være forsigtig – nøjagtigt som du skal være det hjemme.

Familieferie med børn i Belgien

Skal du have børn med på ferie til Belgien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website Link

Covid-19 / Coronavirus i Belgien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Belgien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Belgien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Belgien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Belgien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Belgien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Belgien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Belgien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Belgium
4,533,249
Total confirmed cases
Updated on
Belgium
4,449,656
Total recovered
Updated on
Belgium
50,934
Total active cases
Updated on
Belgium
32,659
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Belgium

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BELGIUM
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska