Visit Aosta

Italien

Fakta om Italien Nogle siger, at Italien har det hele. Dette kan være sandt, Italien har smuk natur lige fra dets naturskønne kystområder til de...

Valle d’Aosta

Valle d'Aosta Video Fakta om regionen Med grænser til Frankrig og Schweiz, og omgivet af nogle af de højeste bjerge i Europa ligger regionen Aosta. Alt sammen...

Aosta fakta

Som et berømt skisportssted er Aosta kendt for sine luksushoteller og det brede spektrum af tjenester og underholdning. Byen er opdelt i tre selvstændige distrikter, hvor hver af dem har sine egne særegenheder og fordele.

Monte-Rosa er helt klart den mest populære af dem. Ud over skiløjper af høj kvalitet kan du besøge mange forskellige restauranter, barer og natklubber.

Turister, der ikke kan forestille sig uden shopping, foretrækker måske La Thuille-distriktet, der er kendt som centrum for butikker og handelscentre i Aosta. Når du bliver træt af at shoppe, kan du slappe af i et af de mange hyggelige pizzeriaer eller caféer. Weekender er en traditionel tid til fester og shows i natklubber. Courmayer-distriktet er berømt ikke kun for de bedste sportsområder i hele byen, men også for sine historiske seværdigheder. Her kan du se Malqueen-tårnet og et gammelt kapel. Pladsen omkring dem bruges ofte til forskellige festivaler og fester. Endelig adskiller Cervinia-distriktet sig fra alle andre dele af byen ved en enorm skøjtebane, som ligger her. Skøjtebanen er omgivet af flere restauranter, butikker og barer

Dit hvilested i Aosta kan være meget anderledes, da dette sted er virkelig fuld af underholdning, der passer til enhver smag. Hvis du vil prøve noget nyt efter dine gåture i vidunderlige sneklædte bjerge, kan du tilføje nogle kulturelle oplevelser ved at besøge det arkæologiske museum eller mere til en gammel lille by ved navn Pila, som ligger i Aosta-forstæderne. Her ligger flere middelalderborge, kirker og andre interessante seværdigheder.

Blandt byens historiske symboler fortjener Firenze-katedralen særlig opmærksomhed. Under en arkæologisk undersøgelse fandt man ud af, at det allerførste bedehus på dette sted blev bygget allerede i det 4. århundrede f.Kr. I det 11. århundrede dukkede en smuk katedral op i stedet, bygget i romansk stil, men dens nuværende form blev først erhvervet i løbet af det 15. – 16. århundrede. Et besøg i katedralen kan sammenlignes med et besøg på et kunstmuseum, det bevarede de unikke kalkmalerier fra det 11. århundrede, samt de smukke mosaikker, som blev anlagt i det 12. – 14. århundrede.

En særlig attraktion er væggene, samt nogle tilbageværende gamle porte. Omkredsen af ​​fæstningsmuren omkring det historiske distrikt Aosta er mere end 2500 meter, befæstninger perfekt bevaret til vore dage. De smukkeste og mest interessante betragtes som Pretoria-portene, og i den vestlige del af muren er Dekumanskie-porten placeret. Under en spadseretur langs fæstningsmurene kan du se nogle smukke gamle tårne, samt andre bevarede fæstningsværker.

Et utroligt interessant arkæologisk museum er åbent i Aosta; det ligger tæt på Duomo. For et par årtier siden var der på dette sted aktive arkæologiske undersøgelser, hvor der blev fundet fragmenter af de gamle byporte. I dette område, såvel som i nærheden af ​​Aosta, har arkæologer fundet hundredvis af interessante artefakter, i dag er der på museet en samling af gamle mønter og smykker, utroligt smukke terracotta vaser og stenværker. En af de mest usædvanlige udstillinger anses for at være kopien af ​​den gamle by, hvis oprettelse krævede arbejde af erfarne forskere.

I nærheden af ​​byen er der en meget interessant naturattraktion – Saussurea Alpine Botanical Garden. Det er den højeste alpine botaniske have i Europa, hvis territorium indeholder hundredvis af unikke planter og blomster. Denne park blev oprettet i 1987, oprindeligt blev den skabt som en feriedestination for turister. I dag besøges haven ikke kun nysgerrige rejsende, men også af forskere fra hele verden. På denne haves område er der en utrolig smuk alpin eng, og hovedparten af ​​dens samling består af sjældne planter og blomster, der kun findes højt oppe i bjergene.

Godt at vide i Aosta

Helligdage i Italien

Hvornår er helligdage i Italien ? Se liste med de nationale helligdage i Italien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

AOSTA
Average rating:  
 0 reviews